Service & Reparation 2017-10-05T10:12:34+00:00

Serivce

I vår basservice ingår byte av olja och filter.  Upp till 4 liter olja ingår. Vi kollar även över de viktigaste funktionerna på din bil. Bromsar, nivåer på vätskor (fyller på vid behov), däckslitage, avgassystem m.m.

Felsökning

Uppdateraring till senaste programvaran för bilen.

Avläsning/släckning av felkoder 699:-
Avancerad diagnostik, livetester m.m. 999:-
Uppdatering/programmering av styrenheter fr. 1249:-

Bromsbyte

Vi har fasta priser på byte av bromsbelägg och skivor.  Material tillkommer.

Byte belägg, 1 axel.     899:-

Byte belägg + skiva      1499:-

Byte bromsvätska        995:-

Motor byte

Motorer slits ut och måste dessvärre bytas. Det är ofta inte antalet gångtimmar som är orsaken till att motorn tar slut utan helt enkelt åldern eller dåligt servade. Dagens motorer har genom sin moderna konstruktion en lägre vikt, är tystare, ger mindre vibrationer och är bättre för miljön.

Idealverkstan har lång erfarenhet att byta motorer i bilar. Vi har även gjort ett flertal monteringar av nya motorer i äldre renoverade bilar. Ett motorbyte innebär förutom själva motorinstallationen ofta en del mindre service på de övriga delar. Vi klarar av hela jobbet.

Vi är auktoriserad Bosch återförsäljare och servicepartner, Vi tar på oss alla olika motorbyten.

Växelådsbyte

Allt inom felsökning, och service av växellådor.Vi hjälper dig oavsett vad du har för fabrikat på din bil och växellåda.

Kamrem

En kamrem håller inte för evigt och ska vanligtvis bytas ut efter ca. 12 000 – 24 000 mil eller var 4-10 år. Detta är grovt estimerade siffror – i manualen kan du se exakt när remmen ska bytas för just din bilmodell.En kamrem slits dessutom ifall det går lång tid mellan körningar. För bilägare med låg kilometer tal är det därför viktigt att byta kamremmen mer regelbundet.